Ondernemen met oog voor mens en milieu. Dat is de reden waarom wij als partner van MVO Nederland het manifest "Be the Change" hebben ondertekend. Om onze MVO doelstellingen te realiseren werken wij o.a. samen bij de plaatsing van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt en onderschrijven het wereldwijde kinderrecht op bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting. Bovendien verwachten wij van onze kledingleveranciers een substantiële bijdrage aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voorbeelden daarvan zijn:

Het merk Mascot is SA 8000 gecertificeerd. In haar kledingfabriek in Vietnam gelden Europese arbeidsnormen. Dat garandeert een veilig en zeker arbeidsklimaat met recht op een zorgverzekering en gratis toegang tot het gezondheidscentrum.

De merken Haen, Havep, BP, Tricorp en Hydrowear zijn lid van de Fair Wear Foundation en conformeren zich aan de gedragscode van deze foundation. Dat betekent geen dwang- of kinderarbeid, geen discriminatie, veilige en gezonde arbeids omstandigheden en een leefbaar loon. Naast het lidmaatschap van de Fair Wear Foundation voert het merk Greiff het Öko-Tex standaard 100 label: de garantie dat al haar kleding is getest op schadelijke stoffen. Het Deense bedrijf Engel mag het EU ecolabel voeren.

Neem contact met ons op

Als lid van MVO Nederland hebben wij het manifest "Be the Change" ondertekend. Ons MVO beleid vindt u op deze site onder het hoofdstuk "Over Protect & Style".